Dit stoplicht geeft aan of er een vaarverbod is. Staat het op rood, dan mag er niet geroeid worden! Lees meer

Roeien of leren roeien bij ‘De Maas’

Bij ‘De Maas’ hebben we zo’n 2000 leden. Onder hen ongeveer 600 roeiers, van absolute beginners tot olympische kampioenen. Dat kan best overweldigend zijn als je nieuw bij de vereniging komt, maar iedereen voelt zich hier al snel als een vis in het water.

Nieuwe leden

Recreatief roeien, rivierroeien, wedstrijdroeien, coastal roeien: bij ‘De Maas’ kan het allemaal. We zijn een vereniging met heel veel mogelijkheden. Als je wilt leren roeien of zeilen, leer je veel mensen kennen die die dezelfde interesses hebben. En de vereniging biedt allerlei extra’s. Bijvoorbeeld wedstrijden, bijeenkomsten, een sloep die je kunt lenen en een gezellige Sociëteit waar leden kunnen lunchen, borrelen en/of dineren. Ook worden er regelmatig leuke bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd. ‘De  Maas’ is een mooie vereniging waar watersport en netwerken samen gaan.

Individueel of groepen

Roeien of zeilen is natuurlijk het leukst als je met een groepje (roeiteam) optrekt. Je kunt je individueel aanmelden en dan gaan trainen in een groep van je eigen niveau. Maar er melden zich bij ‘De Maas’ ook hele ploegen aan, bijvoorbeeld na het afronden van de hogeschool of universiteit. Iedereen heeft zijn eigen wensen en er zijn tal van mogelijkheden waarbij we graag met onze leden meedenken. Roeien bij ‘De Maas’ is ook niet leeftijdsafhankelijk. We hebben ploegen in alle leeftijden; van kinderen op de basisschool tot enthousiaste senioren die allemaal veel plezier beleven aan het roeien bij ‘De Maas’.

Door (g)roeien

Wedstrijdroeien en recreatief roeien is bij ‘De Maas’ ongeveer gelijk verdeeld. We hebben bijvoorbeeld kinderen en volwassenen die leren roeien. En een speciale groep, de wedstrijdjeugd. We hebben daarvoor één coach in vaste dienst, verder regelt iedere ploeg een eigen coach of trainer. Veel leden die vroeger heel serieus hebben geroeid en nog steeds stevig trainen voor wedstrijden. Er zijn ook een aantal ploegen die op topsportniveau trainen. Met goede trainingen en (veel) goed materieel bieden we iedereen de ruimte om door te groeien naar het eigen, gewenste niveau.

Roeien in topmateriaal

Goed materieel vinden we bij ‘De Maas’ van groot belang. We hebben ongeveer 140 boten op meerdere locaties die onze leden kunnen gebruiken. Uiteraard gaan we daarbij uit van betrokkenheid en verantwoordelijkheid van onze leden. Als je aan wedstrijden wil meedoen, dan regelen we dat je daarvoor de juiste boot tot je beschikking hebt. We zeggen altijd: het materieel is van ons allemaal. En dat materieel is er natuurlijk om – met gepaste zorg – gebruikt te worden.

Roeinieuws

Rotte RoeiCompetitie 2024 & 2025

Datum: 07 juli 2024  -  Categorie: Roeien
De zomer moet weliswaar nog beginnen maar uw commissie zit niet stil en heeft de volgende data voor Rotte Roei Competitie jaargang 2024-2025 vastgesteld:  26 oktober 202430 november 202428 december 202425 januari 202...

Erasmiaans Gymnasium wint NK schoolroeien

Datum: 05 juni 2024  -  Categorie: Roeien
Op vrijdag 31 mei nam het Erasmiaans Gymnasium, op het erepodium langs de Bosbaan, de grote beker in ontvangst en was daarmee de beste roeischool van Nederland. Van ergometerclinic naar roeien in de boot en deelname ...

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen in het afschrijfboek of er nog roeimateriaal beschikbaar is op de Rotteloods, WAB of Plantage. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd.

Roei Opleidingen

Hieronder een overzicht van de lopende roei-opleidingen*.
*) Als er géén activiteiten gevonden worden, dan staan er momenteel geen opleidingen open voor inschrijving.