Dit stoplicht geeft aan of er een vaarverbod is. Staat het op rood, dan mag er niet geroeid worden! Lees meer

Juniorenroeien

juniorroeien-impressie1 2Stap in de boot en sla je slag!
Vanwege het grote succes van de voorgaande edities wordt de kennismakingsperiode Junioren-roeien herhaald. Deze gaat in het najaar 2024 weer van start. Je leest hieronder meer, hoe je leert roeien in 10 weken met heel veel gezelligheid en plezier. Een volgende kennismakingsperiode volgt in 2025.

Kennismakingsperiode van 10 weken
Roeien op de Rotte en plezier op het vlot met jongens en meisjes van jouw leeftijd (vanaf 12 jaar). Dat zijn de twee belangrijkste elementen van de kennismakingsperiode junioren roeien. 
Tijdens de kennismakingsperiode leer je op vrijdagmiddag roeien van ervaren instructeurs. Na de training kan je chillen op het vlot, nog even suppen, zwemmen of speel je binnen nog een potje tafelvoetbal of darts. Aansluitend wordt er gezorgd voor een hap eten. 

De kennismakingsperiode wordt na deze 10 weken afgesloten met het afroei-examen. We maken daar een mooi feestje van waarbij de ouders, opa’s, oma’s etc. ook van harte welkom zijn! Om mee te doen aan de kennismakingsperiode hoef je geen Maaslid te zijn. Neem gerust je vriendjes, vriendinnetjes, neefjes en nichtjes mee, ze zijn van harte welkom!

Het Programma

De kennismakingsperiode begint 30 augustus en loopt tot vrijdag 8 november. Elke vrijdag starten we om 16.30 uur met de roeitraining, daarna vangt om 18.00 uur het gezellige vrijdagavondje aan incl. eten. (Het jeugdbestuur kookt).
- Kosten voor niet-leden € 125,00
- Kosten voor leden: € 80,00 (10 x avondeten tijdens vrijdagavondje)
planning-2024
Het aanmelden

Inschrijven kan als er een kennismakingsperiode open staat voor inschrijving. Kijk aan de rechterzijde van de pagina onder het kopje ‘Roei Opleidingen’ of de opleiding ‘Juniorenroeien 10-weeks kennismaking - Najaar 2024’ ertussen staat. Het inschrijfformulier is ook direct toegankelijk via de volgende link. Er zijn 12 plaatsen beschikbaar en er wordt met een loting gewerkt als dit aantal wordt overschreden.

Heb je misschien eerst nog vragen of wil je meer informatie? Dan kan je contact opnemen met de Juniorencommissie van de Maas.
Stuur een e-mail naar: eissimmocneroinuj.[antispam].@de-maas.nl

Programma na de kennismakingsperiode
Heb je de slag te pakken en wil je na de kennismakingsperiode door? We hebben een mooi vervolgprogramma waarvoor dan uiteraard wel een lidmaatschap nodig is. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Uitsluitend de vrijdagmiddag trainingen (inclusief de avond happen) met daaraan gekoppeld de gezellige vrijdagavondjes. Wil je echter je krachten meten met anderen? Dan kan je deelnemen aan de regiocompetitie en train je hiervoor 2x per week in de boot. Wil je gaan voor de top? Bij De Maas kennen we de weg naar die top heel goed: We hebben hiervoor professionele coaching in huis en topmateriaal beschikbaar. Om mee te doen op het nationale en internationale roeiniveau is de trainingsintensiteit natuurlijk een stuk hoger. Lees hier hoe oud Maas juniorenroeier Marieke Keijser de top heeft bereikt en heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen in Tokio.

Lidmaatschap na de kennismakingsperiode
Wil je dus na de kennismakingsperiode blijven roeien? Lees hier meer over lidmaatschap bij De Maas.

juniorroeien-impressie2 2

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen in het afschrijfboek of er nog roeimateriaal beschikbaar is op de Rotteloods, WAB of Plantage. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd.

Roei Opleidingen

Hieronder een overzicht van de lopende roei-opleidingen*.
*) Als er géén activiteiten gevonden worden, dan staan er momenteel geen opleidingen open voor inschrijving.