Zeilen bij De Maas

Zeilen of leren zeilen bij De Maas

Bij ‘De Maas’ hebben we een lange historie met zeilen. Duizenden mensen hebben bij onze vereniging leren zeilen. Dat heeft mooie resultaten opgeleverd en daar zijn we natuurlijk enorm trots op. Van een Erelid Offshore zeilen tot Olympisch kampioenen. Maar vooral: heel veel blije gezichten op het water. Dat is waar we het allemaal voor doen!

Zeilen op verschillende niveaus 

Bij ‘De Maas’ kun je terecht voor wedstrijdzeilen of recreatief zeilen. We geven onze zeillessen en trainingen op en rond onze locatie aan de Kralingse plas. En voor meer gevorderde groepen gaan we naar Zeeland of het IJsselmeer. Het is mogelijk om vanuit ‘De Maas’ mee te doen aan regionale en nationale wedstrijden en aansluitend ook internationale wedstrijden. Met goede trainingen en goed materieel bieden we iedereen de ruimte om door te groeien naar het eigen, gewenste niveau. We begeleiden ook zeilers naar de topsport tot en met de Olympische spelen en de Ocean Race.

Nieuwe leden 

Zeilvereniging ‘De Maas’ telt ongeveer 600 zeilers. Onder hen zeker 200 jeugdleden die lessen bij ons volgen of hebben gevolgd. En tientallen blijven trainen als wedstrijdzeilers. Op het moment hebben we veel jonge leden die bij de vereniging komen, maar we zien ook steeds meer volwassenen die graag de zeilsport machtig worden. Of zelfs hele gezinnen of studentengroepen. Iedereen is van harte welkom!

Zeillessen op de Kralingse plas

Van half maart tot half oktober geven we zeillessen voor de jeugd vanaf 7 jaar op onze locatie aan de Kralingse plas, voor volwassenen vinden de zeillessen van mei tot september plaats. Op de plas werken we veel met vrijwilligers en jongeren die we intern hebben opgeleid tot zeilinstructeur. Zij doen zelf vaak mee aan wedstrijden en doen niets liever dan zeilen. ‘De Maas’ heeft een zeilcoach en een havenmeester in vaste dienst die elke dag op onze locatie aan de Kralingse Plas aanwezig zijn. Op deze mooie locatie is het ook mogelijk om een borrel of bijeenkomst te organiseren. Dit is een andere ruimte dan onze sociëteit.

Zeilen in topmaterieel 

We hebben een grote vloot aan eigen zeilboten, daar zijn we heel uniek in als vereniging. Eénmansbootjes, tweemansboten, grotere schepen, optimisten, lasers, RS Feva’s, drie semi-foiling catamarans. En vier valken die geschikt zijn voor vier tot vijf mensen.  Leden van ‘De Maas’ kunnen zich melden bij de havenmeester, met hem een boot bespreken en gaan. Vaar je liever met je eigen boot? Dan hebben we enkele ligplaatsen op de plas voor de open boten en in Zierikzee voor de kieljachten.

Zeiltochten en kampen

We organiseren ieder jaar mooie tochten voor leden. Soms in Nederland, maar we gaan ook weleens richting de Franse of Deense kust. Of naar Engeland toe. Als lid kun je je daarvoor inschrijven. In de zomer organiseren we leuke zeilkampjes voor de jeugd. Om diploma’s te halen en plezier te hebben. Dat is leuk voor nieuwe leden, maar ook goed voor binding in de bestaande groepen. Er is zoveel leuks te doen in deze sport en die mogelijkheden benutten we graag volop. Op naar het zeilen van de toekomst!

Zeilnieuws

Zomer zeilkampen online!

Datum: 06 februari 2024  -  Categorie: Zeilen
De vakantieplannen worden gemaakt, de zeilkampen bij KR&ZV De Maas kunnen ook geboekt worden. Tijdens de zomervakantie zijn er 6 dagkampen waarvoor aangemeld kan worden. Voor meer informatie en online boeken ga naar d...

12-koppige DutchSail selectie voor Youth & Puig Women’s America’s Cup Regattas Barcelona 2024 bekend

Datum: 27 september 2023  -  Categorie: Zeilen
Coaches Annemieke Bes en Pieter-Jan Postma hebben de twaalfkoppige DutchSail-selectie voor de Puig Women’s America’s Cup en Youth America’s Cup bekendgemaakt. Beide evenementen vinden in 2024 achtereenvolgens plaats i...

Special Olympics

Datum: 06 juli 2023  -  Categorie: Zeilen
De afgelopen 2 jaar heeft een team van 4 zeilers met een verstandelijke beperking zich, onder aanvoering van Maaslid Anne van der Goot en getraind door verenigingstrainer Alexandros voorbereid op de Special Olympics W...