Zeilen bij De Maas

Zeilen of leren zeilen bij De Maas

Bij ‘De Maas’ hebben we een lange historie met zeilen. Duizenden mensen hebben bij onze vereniging leren zeilen. Dat heeft mooie resultaten opgeleverd en daar zijn we natuurlijk enorm trots op. Van een Erelid Offshore zeilen tot Olympisch kampioenen. Maar vooral: heel veel blije gezichten op het water. Dat is waar we het allemaal voor doen!

Zeilen op verschillende niveaus 

Bij ‘De Maas’ kun je terecht voor wedstrijdzeilen of recreatief zeilen. We geven onze zeillessen en trainingen op en rond onze locatie aan de Kralingse plas. En voor meer gevorderde groepen gaan we naar Zeeland of het IJsselmeer. Het is mogelijk om vanuit ‘De Maas’ mee te doen aan regionale en nationale wedstrijden en aansluitend ook internationale wedstrijden. Met goede trainingen en goed materieel bieden we iedereen de ruimte om door te groeien naar het eigen, gewenste niveau. We begeleiden ook zeilers naar de topsport tot en met de Olympische spelen en de Ocean Race.

Nieuwe leden 

Zeilvereniging ‘De Maas’ telt ongeveer 600 zeilers. Onder hen zeker 200 jeugdleden die lessen bij ons volgen of hebben gevolgd. En tientallen blijven trainen als wedstrijdzeilers. Op het moment hebben we veel jonge leden die bij de vereniging komen, maar we zien ook steeds meer volwassenen die graag de zeilsport machtig worden. Of zelfs hele gezinnen of studentengroepen. Iedereen is van harte welkom!

Zeillessen op de Kralingse plas

Van half maart tot half oktober geven we zeillessen voor de jeugd vanaf 7 jaar op onze locatie aan de Kralingse plas, voor volwassenen vinden de zeillessen van mei tot september plaats. Op de plas werken we veel met vrijwilligers en jongeren die we intern hebben opgeleid tot zeilinstructeur. Zij doen zelf vaak mee aan wedstrijden en doen niets liever dan zeilen. ‘De Maas’ heeft een zeilcoach en een havenmeester in vaste dienst die elke dag op onze locatie aan de Kralingse Plas aanwezig zijn. Op deze mooie locatie is het ook mogelijk om een borrel of bijeenkomst te organiseren. Dit is een andere ruimte dan onze sociëteit.

Zeilen in topmaterieel 

We hebben een grote vloot aan eigen zeilboten, daar zijn we heel uniek in als vereniging. Eénmansbootjes, tweemansboten, grotere schepen, optimisten, lasers, RS Feva’s, drie semi-foiling catamarans. En vier valken die geschikt zijn voor vier tot vijf mensen.  Leden van ‘De Maas’ kunnen zich melden bij de havenmeester, met hem een boot bespreken en gaan. Vaar je liever met je eigen boot? Dan hebben we enkele ligplaatsen op de plas voor de open boten en in Zierikzee voor de kieljachten.

Zeiltochten en kampen

We organiseren ieder jaar mooie tochten voor leden. Soms in Nederland, maar we gaan ook weleens richting de Franse of Deense kust. Of naar Engeland toe. Als lid kun je je daarvoor inschrijven. In de zomer organiseren we leuke zeilkampjes voor de jeugd. Om diploma’s te halen en plezier te hebben. Dat is leuk voor nieuwe leden, maar ook goed voor binding in de bestaande groepen. Er is zoveel leuks te doen in deze sport en die mogelijkheden benutten we graag volop. Op naar het zeilen van de toekomst!

Zeilnieuws

DutchSail neemt deel aan Youth en Women’s America’s Cup in 2024

Datum: 23 februari 2023  -  Categorie: Zeilen
De Stichting DutchSail heeft afgelopen week haar inschrijving voor de Youth America’s Cup en Women’s America’s Cup onder de vlag van de KNZ&RV en KR&ZV ‘de Maas’ geformaliseerd. Beide regattas zijn onderdeel van de ...

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen in het afschrijfboek of er nog (zeil)boten beschikbaar zijn op de Kralingse Plas. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd.

Zeilkalender

JUN
10
Stroom Training Roompot

Zeilen De Maas | Marina Roompot

Doelgroep: TRO I & II

JUN
11
Grootwater Combi Hellevoetsluis

Zeilen Extern | Hellevoetsluis

Doelgroep: Wedstrijd Zeilers

JUN
13
The Ocean Race - Beachparty

Zeilen De Maas | 16:30 | Fonk Beach, Strandweg 2 te Scheveningen

Uitnodiging The Ocean Race Van zondag 11 tot en met donderdag 15 juni 2023 is de haven van Sch...

JUN
16
Maasflyer No2

Zeilen De Maas | Kralingse Plas

Doelgroep: Allen

JUN
18
Combi KR&ZV De Maas

Zeilen De Maas | Kralingse Plas

Doelgroep: Allen

JUN
24
Vrienden open dag

Zeilen De Maas | Kralingse Plas

Programma voor deze dag volgt zo spoedig mogelijk. Doelgroep: Introducés kennis laten maken...

JUN
24
RZV 4uur Race

Zeilen Extern | Kralingse Plas

Doelgroep: Wedstrijd Zeilers

JUN
25
Combi RZV

Zeilen Extern | Kralingse Plas

Doelgroep: Wedstrijd Zeilers

Zeilopleidingen

Hieronder een overzicht van de lopende zeil opleidingen