Zeilen bij De Maas op de Kralingse Plas

zeilen-kp-header

zeilen-op-de-kpWil je varen? Kom naar de Kralingse Plas
Verschillende programma’s van jong tot oud, met of zonder ervaring, ga je lekker toeren of doe je mee aan de serieuze wedstrijdtraining? Er is van alles mogelijk binnen onze vereniging. Sluit je aan bij de Maas en je kan alle kanten op.

Kun je al zeilen?
Als lid kun je een boot pakken, we hebben alle soorten zeilboten. We hebben ook trainingen om het nog beter te leren.

Kun je nog niet zeilen?
We leren het je graag. Je zult zien hoe leuk het is. Ervaren instructeurs zijn beschikbaar om je op niveau op te leiden.

CWO-zeildiploma
Vanzelfsprekend kan je bij ons ook je CWO-diploma’s halen tijdens de lessen. Wil jij instructie geven, neem contact met ons op.

Word je kapitein in de Optimist?

De Optimist is de kleinste boot in afmetingen, maar de grootste internationale klasse. In de Optimist vaar je alleen en je mag alles zelf doen! Veel succesvolle zeilers zijn hun carrière begonnen in de Optimist.

Bij de Maas kan je vanaf 8 jaar je eerste Optimisten cursus volgen. Je kan zeilen in je eigen Optimist maar ook in een verenigingsboot. Wel moet je zwemdiploma’s A en B hebben.

Laser, Instappen in de Olympische klasse van Marit Bouwmeester, of gewoon lekker sportief varen?

Eén romp, drie verschillende zeilen, we hebben het natuurlijk over… de Laser. Jonge en lichte zeilers, jongens en meisjes, vanaf 40kg kunnen het echte ‘laser-gevoel’ ervaren in de 4.7, en later doorstromen naar de Radiaal en de Standaard.

De Laser is ideaal om snel op het water te zijn en lekker te varen. De lessen zijn voor jong en oud. We geven ook wedstrijdtraining.

Er zijn op woensdagavond wedstrijden. Jong en oud, ervaren en minder ervaren zeilers doen hieraan mee, iedereen kan aansluiten! Zo ontwikkel je je wedstrijd skills en ontmoet je nieuwe mensen op de Plas.

Varia zeilen

Vind je het gewoon leuk om te komen varen, maar hoeven die wedstrijden niet zo? Kom zeilen in ons varia programma. Hier krijg je de gelegenheid om ook eens een andere boot te proberen. In de valken kan je gezellig samen varen.
Een andere mogelijkheid is om CWO lessen te hebben in een RS Feva of – als je leeftijd dit nog toelaat in een Optimist.

Samen varen en samenwerken in een RS Feva

Vanaf het eind van de basisschool kun je ook samen met een vriendje varen in de Feva, tot dat je 17 jaar bent. Een Feva heeft een grootzeil en een fok, maar wil je nog harder dan gaat de felgekleurde gennaker erop. Met een RS Feva kun je heel veel, van lekker zeilen op de Kralingse Plas, tot fanatiek meedoen aan internationale wedstrijden. Samenwerken is erg belangrijk in deze boot.
Op vrijdagen traint er een gezellige groep op de plas. Kom gerust eens kijken en proberen.

Olympische foiling catamaran ambities: Nacra 15

Snel, sneller, snelst!!! Surfen over het water, gennaker op en gaan planeren?
Vliegen boven het water met snelheid meer dan 20 knopen! Nacra zeilers vanaf circa 14 jaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom een keer mee te varen. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Zeil lessen: Haal je CWO-diploma!

CWO-diploma’s zijn landelijk erkend. Wij leiden beginnende tot zeer ervaren zeilers van alle leeftijden op en geven wedstrijdtrainingen op hoog niveau met een uitgebreid team van enthousiaste instructeurs en zeilcoaches.

Het vaarseizoen begint 22 maart, doe jij mee?

Dinsdag CWO 1 t/m 3 Optimist, Laser en RS Feva
Woensdag CWO 1 t/m 3 Optimist en Volwassenen
Donderdag CWO 1 t/m 3 Optimist, Laser en Volwassenen
Vrijdag CWO 1 t/m 3 Optimist, Laser en RS Feva

Andere mogelijkheden nodig? Er is van alles mogelijk, bijvoorbeeld met een gezin of vrienden-groep. Neem gerust contact op met onze Zeilcoach, Alexandros Moghaddam.

Onze kampen: Spelenderwijs leren zeilen

De kampen zijn voor iedere jeugdzeiler, thuis op de plas of bij de zeilschool de Brielse Maas. Rond en in de zomervakantie organiseren we meerdere kampen voor zeilers tussen 6 en 12 jaar. Je bent de hele dag bezig met zeilen en allerlei spelletjes. Je leert netjes varen en je hebt veel lol.

Op de Kralingse plas organiseren we de ZZZ De Plas kampen voor zeilers van 6-10 jaar. Je slaapt thuis en je bent 4 of 5 dagen (extra CWO vrijdagen) op De Maas van 9:30 – 17:00. Verder hebben we een bonte avond, en je kunt je ouders meenemen naar een afsluitende borrel. We hebben 4 kampen gepland, ze beginnen op 2 mei, 10 juli, 17 juli en op 14 augustus. Inhaal dagen 21 oktober. 

Op de Brielse maas organiseren we samen met de Brielse Zeilschool het Midi ZZZ kampje voor zeilers van 12-15 jaar de data worden ntb. Je slaapt op de zeilschool. Er is plaats voor maximaal 30 kinderen per week, meld je dus snel aan!

Vrijdag jeugdavond: jeugdzeilers samen in het honk!

Het is ook leuk om over zeilen te praten, of te tafelvoetballen. Een aantal vrijdagen organiseert het jeugdbestuur de vrijdagavondjes. Een begrip! Lekker samen zonder volwassenen. Samen eten en plezier. Kom je ook?

Vrij varen

Als Maas lid kan je gebruik maken van onze boten, en ook van de sloep. Om er één af te schrijven, neem dan (tijdig) contact op met de Havenmeester Raymond Koppelle

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen in het afschrijfboek of er nog (zeil)boten beschikbaar zijn op de Kralingse Plas. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd.

Zeil Kalender

JUN
10
Stroom Training Roompot

Zeilen De Maas | Marina Roompot

Doelgroep: TRO I & II

JUN
11
Grootwater Combi Hellevoetsluis

Zeilen Extern | Hellevoetsluis

Doelgroep: Wedstrijd Zeilers

JUN
13
The Ocean Race - Beachparty

Zeilen De Maas | 16:30 | Fonk Beach, Strandweg 2 te Scheveningen

Uitnodiging The Ocean Race Van zondag 11 tot en met donderdag 15 juni 2023 is de haven van Sch...

JUN
16
Maasflyer No2

Zeilen De Maas | Kralingse Plas

Doelgroep: Allen

JUN
18
Combi KR&ZV De Maas

Zeilen De Maas | Kralingse Plas

Doelgroep: Allen

JUN
24
Vrienden open dag

Zeilen De Maas | Kralingse Plas

Programma voor deze dag volgt zo spoedig mogelijk. Doelgroep: Introducés kennis laten maken...

JUN
24
RZV 4uur Race

Zeilen Extern | Kralingse Plas

Doelgroep: Wedstrijd Zeilers

JUN
25
Combi RZV

Zeilen Extern | Kralingse Plas

Doelgroep: Wedstrijd Zeilers

Zeilopleidingen

Hieronder een overzicht van de lopende zeil opleidingen