Coastal Roeien

Het coastal roeien is wereldwijd één van de snelst groeiende disciplines binnen de roeisport en kenmerkt zich door het roeien op open water. Coastal roeien kent drie verschillende vormen: 

  • Beach Sprints
  • Endurance Races
  • Coastal Challenges

Algemene informatie over Coastal Roeien

Coastal roeien is een relatief nieuwe roeivariant in Nederland. Het wordt gedefinieerd als het roeien in glad roeimateriaal op zee, op meren en grote rivieren. Coastal roeien is anders dan het roeien op vlak water. Door de ruige condities van wind, golven en stroming zorgt het coastal roeien altijd voor spektakel.

In Nederland wordt er geroeid in speciale coastal boten, Yole de mers. Inmiddels wordt het coastal roeien zowel recreatief als op wedstrijdniveau beoefend en heeft het zich ontwikkeld tot een serieuze wedstrijdsport, die hoog op de prioriteitenlijst van de internationale roeifederatie/World Rowing.

Beach Sprints

De Coastal Beach Sprints bestaan uit een ren-roei-ren combinatie waarbij u een totale afstand van 500 meter op het water aflegt. Er zal worden gewerkt met een knock-out systeem waarbij de snelheid, wendbaarheid en explosiviteit van uw ploeg maximaal op de proef worden gesteld. Doe mee en ervaar de kracht van de golven tijdens deze spectaculaire wedstrijd! Zie ook www.rotterdambeachsprints.nl 

Endurance races

Voor specifieke informatie over de Endurace races verwijzen we je naar www.rotterdamcoastalraces.nl 

Coastal Challenges

<>

Afschrijfboek

Kijk zonder in te loggen in het afschrijfboek of er nog roeimateriaal beschikbaar is op de Rotteloods, WAB of Plantage. Om te zien wie de boot heeft afgeschreven, of zelf een boot af te schrijven, moet worden ingelogd.

Roei Opleidingen

Hieronder een overzicht van de lopende roei-opleidingen*.
*) Als er géén activiteiten gevonden worden, dan staan er momenteel geen opleidingen open voor inschrijving.