Update versoepeling maatregelen Covid-19

Geplaatst op 07-05-2020  -  Categorie: Algemeen

Als vervolg op de eerdere versoepeling van de maatregelen voor de jeugd en naar aanleiding van de persconferentie van woensdag 6 mei jl., zijn wij ontzettend blij u het volgende te kunnen berichten.

Zoals u ongetwijfeld heeft gehoord, is het vanaf 11 mei a.s. ook voor mensen boven de 18 jaar toegestaan om buiten te sporten. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

Dit betekent dat onze locaties vanaf deze datum ook open zijn voor leden ouder dan 18 jaar. Hierbij is het wel van groot belang dat de van toepassing zijnde roei- en zeilprotocollen strikt in acht worden genomen. Alleen dan kunnen we weer veilig van start en open blijven. We zullen dit samen moeten doen en vertrouwen op uw begrip en medewerking hierin.

Voor zowel het roeien als zeilen geldt dat aanmelden vooraf altijd noodzakelijk is. Dit geldt ook voor leden met een eigen boot. Het is dus niet mogelijk zonder aanmelding en bevestiging naar de locaties te komen om drukte op de locaties te voorkomen. Hoe u zich kunt aanmelden, staat beschreven in de betreffende protocollen.

Roeien
De roeilocaties zijn vanaf 11 mei a.s. ook open voor leden ouder dan 18 jaar (met uitzondering op vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur i.v.m. de jeugdtrainingen). Het is uitsluitend mogelijk in éénpersoonsboten te roeien. Graag verwijzen wij u via deze link naar de belangrijke regels die van toepassing zijn met betrekking tot het roeien: https://www.de-maas.nl/documenten/corona_protocol_roeien.pdf

Zeilen
De zeillocatie Kralingse Plas is vanaf maandag 11 mei a.s. ook open voor leden ouder dan 18 jaar om te zeilen met eenmansboten (met uitzondering op de momenten dat er jeugdzeillessen worden gegeven). Graag verwijzen wij u via deze link naar het protocol met betrekking tot het zeilen: https://www.de-maas.nl/documenten/corona_protocol_zeilen.pdf

Sociëteit
Zoals het er nu naar uitziet, mogen de deuren van de sociëteit en het terras vanaf 1 juni a.s. weer open voor een beperkt aantal bezoekers. Liselotte Donker en haar team zijn druk bezig met de voorbereidingen dit zo goed als mogelijk te organiseren. Wij zullen u hierover binnenkort nader berichten.

Vanuit de Sociëteitscommissie zullen er binnenkort weer een aantal activiteiten worden opgestart. Ook hierover ontvangt u binnenkort meer informatie via een separate mail.

Namens het Bestuur hopen wij natuurlijk van harte dat zoveel mogelijk leden weer kunnen genieten van de watersport, ook al is het nog niet helemaal op de manier zoals u misschien gewend bent. Wij danken u voor uw geduld en uw begrip. Mochten er ontwikkelingen zijn, dan zullen wij u uiteraard weer zo snel mogelijk berichten.

Met vriendelijke groet,
Arnoud van der Slot, Voorzitter
Bas Goedvree, Ondervoorzitter Roeien
Ruud van der Stroom, Ondervoorzitter Zeilen
Charles Vierling, Commissaris Kralingse Plas