Tafel Maas Medisch

Geplaatst op 13-03-2020  -  Categorie: SociĆ«teit  -  Auteur: TMM

2020 is het oprichtingsjaar van Tafel Maas Medisch.
Tafel Maas Medisch beoogt verbinding van Maasleden op het thema zorg en medisch.

De eerste besloten bijeenkomst heeft plaats gevonden en was een groot succes. Uitgebreide kennismaking vond plaats, waarbij de aanwezigen vertelden over hun werk en ervaringen in de zorg. Het was een ontspannen en geanimeerde avond.

Open avond lezingen georganiseerd door Tafel Maas Medisch: woensdag 15 juli en 18 november. Vanwege het Covid Virus zijn we helaas genoodzaakt om onze eerste lezing –die reeds nagenoeg vol geboekt was-  te verplaatsen. Datum volgt. Het onderwerp blijft vooralsnog hetzelfde namelijk:
Medische voorbereiding en calamiteiten Volvo Ocean Race Brunel
De artsen Jan Maerten Smit en Maarten Staarink hebben team Brunel medisch geschoold op de Volvo Ocean Race. Wat kwam daar bij kijken? Hoe bereid je oceaanzeilers voor op incidenten en ziekzijn aan boord. Welke medische ingrepen hebben de Brunel zeilers geleerd én welke hebben ze nodig gehad? Wat kunnen wij van hen leren als we zelf op een lange zeilreis gaan? Gerd-Jan Poortman is tevens aanwezig om uit eigen ervaring de impact van medische voorbereiding en calamiteiten met u te delen.

Programma:
18:00 - 18:30 uur Welkom en ontvangst
18:30 - 19:15 uur Facultatief Sociëteitshap Prijs: 12,50 euro.
19:15 - 19:30 uur Inloop zonder diner en koffie en thee u aangeboden door De Maas.
19:30 uur Medische voorbereiding en calamiteiten Volvo Ocean Race Brunel, door scheepsartsen Brunel dr. Maarten Staarink, traumachirurg Van Weel Bethesda Ziekenhuis en dr. Jan-Maerten Smit, Reconstructief en microchirurg UMC, locatie VU.

Zodra de nieuwe datum bekend is, zal deze gecommuniceerd worden en kunt u zich opnieuw inschrijven via: vzrk.[antispam].@de-maas.nl

Aansluiting en agenda Tafel Maas Medisch
Er zijn vele ontwikkelingen in de medisch- en zorgsector waarbij interessante activiteiten en lezingen te organiseren zijn. Grotere activiteiten zoals lezingen staan open voor alle Maasleden en hun introducés. Leden van Maas Medisch hebben exclusief toegang tot periodieke besloten tafelbijeenkomsten, die tot doel hebben om op een ongedwongen manier van gedachten te wisselen over werkzaamheden, ervaringen en ontwikkelingen en in de zorg- en medische sector.

Als u in de (bedrijfsmatige) zorg- of medische sector werkzaam bent of op een andere manier gerelateerd of geïnteresseerd, kunt u zich als lid inschrijven bij deze tafel via Frederieke de Bruijne FenjiurB.[antispam].@Maasstadziekenhuis.nl of 06-24785773 of via secretariaat van de KR&ZV. De commissie van Tafel Maas Medisch bestaat uit Frederieke de Bruijne, Marco Hoekstra, Jean-Bart Jaquet en Nicolien Thooft.

Voor de besloten avonden van de Tafel Maas Medisch wachten we de berichtgeving rond Covid af. Op dit moment staat woensdag 20 mei de eerst volgende bijeenkomst gepland. Leden Leden van de TMM zullen separaat op de hoogte gebracht worden op het moment dat meer bekend is omtrent de gevolgen van Covid.  Reserveer vast in uw agenda de volgende data: 16 september, 16 december.