Silverskiff

Geplaatst op 08-11-2021  -  Categorie: Roeien

Afgelopen weekend werd de fameuze Silverskiff geroeid in Turijn Italië. Voor deze endurance wedstrijd van een kleine 11 km hebben zich 537 deelnemers uit 21 landen aangemeld.

Nederland was het 4e land met een delegatie van 36 roeiers, waarvan 21 veteranen. Ook de Maas was vertegenwoordigd met 4 roeiers, te weten: Frank Verhulst, Jan Bruijn, John van Swieten en Jacob Koster. Frank en Jan zijn vooraan in het veld gestart op basis van tijden in het verleden. Zij roeiden beiden naar een podiumplek. Zo roeide Jan, kort na een operatie naar een onverwachte mooie derde plaats en Frank roeide naar een eerste plek en kreeg daarmee ook de fel begeerde zilveren skiff (die je krijgt na drie overwinningen).

De Maas had ook twee debutanten, waaronder John van Swieten die verdienstelijk naar de 12 plek roeide in het G veld met 28 roeiers en duidelijk inloopt op zijn concurrentie. Jacob Koster zette een mooie prestatie neer met de overall snelste Masters tijd in een veld met 285 deelnemers.

De Maasdelegatie was vooral te spreken over het enthousiasme en de sfeer bij de race, zowel op het water als daarbuiten. De Italianen weten hier echt een enorm feest van te maken.

Vanuit het hotel dat gedeeld werd met roeiers van Rijnland, is samen veel ondernomen en was ruimte om naast het roeien ook te genieten van de stad Turijn, de vrolijke Italianen en het eten. De groep is vastbesloten om volgend jaar weer te gaan en hopen op aansluiting van meer roeiers om van dit feestje te genieten.

Uitslagen zijn hier te vinden.

turijn-6


Copyright ©2021
Koninklijke Roei en Zeil Vereeniging 'De Maas'