Schiedamtocht

Geplaatst op 23-07-2020  -  Categorie: Roeien

Stap in een wherry of in je sloep en doe mee met Schiedamtocht! 
 
Op zondag 6 september organiseren we de Schiedamtocht. Het bijzondere van dit evenement is dat je op verschillende manieren en aan verschillende onderdelen kan meedoen.

Er zijn 3 verschillende onderdelen:

  1. Vaartocht naar Schiedam; roeiend per wherry in begeleid konvooi of op eigen gelegenheid in je motorsloep
  2. In Schiedam lunch bij Brasserie Stadhuis en rondleiding met gids 
  3. Op onze eigen sociëteit een Indonesisch dinerbuffet

Wherry roeitocht
We vertrekken vanaf de Oude Plantage (08:00 uur) en roeien in konvooi en onder begeleiding via de Nieuwe Maas richting de Parksluizen.
Via Coolhaven, de Delfshavensche Schie door naar de Schiedamse Schie. In Schiedam leggen we aan bij de Oude Sluis bij het Zakkendragershuisje. Op korte loopafstand is de Grote Markt met het oude stadhuis waar we bij Brasserie Stadhuis zullen lunchen.

Na de lunch en de rondleiding (tussen 12:00 en 14:00 uur) vervolgen we de roeitocht via de Lange Haven naar de Buitensluis. Na het passeren van de sluis zullen we via de Nieuwe Maas weer richting de Oude Plantage roeien. Als de wherries in de loodsen liggen, is er optioneel nog een aansluitend diner buffet in de sociëteit (roeikleding toegestaan!). 

De totale tocht is 24 kilometer en we passeren mooie bezienswaardigheden waaronder de hoogste molen ter wereld! Ivm corona mogen maximaal 3 personen in een wherry. Doorwisselen kan wel. De "wissels" kunnen meevaren met de begeleidings schepen. Geen (vaste) roei ploeg? Geen probleem. Dit kan je bij het inschrijven aangeven. Wij helpen bij het formeren van een ploeg of wisselen binnen een ploeg. Iedere ploeg krijgt een tasje met een waterkaart en snack voor onderweg mee. 

Motorsloep tocht
Maasleden met een motorsloep worden van harte uitgenodigd om mee te doen met de tocht naar Schiedam! U vertrekt vanaf uw eigen ligplaats richting Schiedam (plan aankomst rond 12:00 uur). In de Lange Haven zijn een groot aantal steigers waaraan u kan aanleggen. Vanaf de Lange Haven ligt op korte loopafstand de Grote Markt met het oude stadhuis waar we bij Brasserie Stadhuis zullen lunchen.

Na de lunch en de rondleiding (tussen 12:00 en 14:00 uur) kan u uw tocht richting Veerhaven vervolgen naar de sociëteit voor het dinerbuffet of eerst terug naar uw ligplaats.

U bent vrij om uw eigen tocht uit te zetten. De centrale ontmoetingspunten zijn Brasserie Schiedam voor lunch en rondleiding en/of de sociëteit voor het dinerbuffet.

Lunchprogramma Schiedam
We lunchen bij Brasserie Stadhuis, Grote Markt 1a in Schiedam. We hebben een keuzemenu samengesteld waarbij koffie/thee en een ander drankje bij inbegrepen is.
Gidsen van de Historische Vereniging Schiedam zullen ons vertellen en laten zien van de historie van de jeneverstad.

Indonesisch dinerbuffet sociëteit
We sluiten de dag af met een Indonesisch diner buffet op onze eigen sociëteit. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd! Dit zal rond 18:30 uur zijn. 

Kosten en opgaaf deelname

  • Wherry roeitocht incl lunchprogramma €25,= p.p.
  • Lunchprogramma voor motorsloep en overige deelnemers €20,= p.p.
  • Indonesisch dinerbuffet incl 2 drankjes + koffie/thee op de sociëteit €30,= p.p. 

Geef je snel op via de onderstaande online formulieren! 
Roeiers kunnen zich opgeven via DIT formulier. 
Alle andere deelnemers kunnen zich opgeven via DIT formulier.

Alle tijden zijn voorlopig en indicatief. Zodra we een beter beeld hebben van het aantal deelnemers volgen de definitieve tijden. 

Bij vragen of opmerkingen kan je mailen naar thcotednomlessji.[antispam].@de-maas.nl