Retourtje snelweg 2022

Geplaatst op 17-06-2022  -  Categorie: Algemeen

Bijna dreigde een oud traditie bij De Maas te verdwijnen. Tot enkele jaren geleden werd jaarlijks in combinatie met de Vaardigheidsproef  (VP) de Snelwegwedstrijd (SWW) georganiseerd. Voorheen vond deze plaats om en nabij de langste dag van het jaar en werden de inspanningen beloond met een BBQ op de loods.  Start en finish waren bij de 1e woonboot na de Irenebrug en het keerpunt was bij de A12.

Bij de VP moesten skiffeurs aantonen om in 2 uur een bepaalde afstand af te leggen, die afhankelijk was van de leeftijd (zie hiervoor de site van de KNRB).  Beide events zijn enigszins in het slop geraakt. Dit mag bij een traditiegetrouwe club als De Maas natuurlijk niet gebeuren.

Daarom zal op veler verzoek de RRC-cie de Snelweg- traditie weer nieuw leven inblazen. We kunnen dit geen wedstrijd (met alle daaraan verbonden eisen) noemen vandaar dat we gaan voor de benaming: Retourtje Snelweg (een toertocht met tijdregistratie).

In verband met de werkzaamheden aan de tunnel van de A16 liggen de start en finish stroomopwaarts hiervan. Het huidige parcours bevindt zich dus tussen de snelwegen A16 en A12. De roeitijden zullen worden gecorrigeerd met de bekende correctiefactoren van de RRC.

Het is inmiddels te kort dag om e.e.a. nog in juni te organiseren, vooral de BBQ eist goede voorbereiding. De reeds door de bar-commissie geplande BBQ is een mooie aanleiding om deze 2 zaken met elkaar te combineren. Een klein nadeel van de zaterdag is de mogelijke aanwezigheid van plezierbootjes op de route.

Dus:

  • Retourtje snelweg (Toertocht met tijdregistratie)
  • Traject tussen A16 en A12 met keerboei, afstand ± 20 km
  • Inschrijving open voor Maasleden in alle Boottypen
  • Inschrijven via het RRC Inschrijfformulier
  • Datum: zaterdag 27 augustus
  • Start 17.00 uur
  • Na afloop BBQ op de Rotteloods en prijsuitreiking

Bij succes zal een volgende editie weer op een  doordeweekse avond rond de langste dag worden gehouden. Vragen kunnen gericht worden aan: eititepmocettor.[antispam].@de-maas.nl

screenshot-20220617-105751-word


Copyright ©2022
Koninklijke Roei en Zeil Vereeniging 'De Maas'