header-5

Owen Knowles naar WK Coastal (beachsprints)

Geplaatst op 06-09-2022  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen zondag heeft Owen Knowles zich gekwalificeerd voor de beachsprints die tijdens het WK coastal roeien in Saunderfoot (Wales) plaatsvinden. Het Coastal WK vindt plaats van 7 tot en met 16 oktober waarbij de Beachsprints in de laatste week plaatsvinden (14-16 oktober).
De selectie-dag, van afgelopen zondag, vond plaats bij KNZ&RV Muiden. Op het IJmeer werd over een afstand van 400meter (met boeien) zowel bepaald wie de snelste junior als senior is. Naast de skiff zendt de KNRB ook een mix dubbeltwee uit (nummer twee bij de meisjes en jongens), dit zowel bij de junioren als de senioren. Owen won de selectiewedstrijd bij de junioren jongens en zal Nederland vertegenwoordigen in de Coastal skiff.

"Beachsprints" zal naar alle waarschijnlijkheid in 2028 op het Olympische programma staan, mede om deze reden heeft de KNRB afgelopen zondag in Muiden een selectiedag georganiseerd.

Beachsprints vinden plaats op het strand waarbij de roei(st)er zo snel mogelijk naar de boot rent, instapt, slalommend 250 meter aflegt en om een boei terug roeit naar het strand. Daar wordt uit de boot gesprongen om sprintend naar de finish te gaan.

De junioren van ‘De Maas’, die in grote getale aanwezig waren in Muiden, hebben afgelopen maanden geoefend in de Coastal boten. Op de Willem-Alexander baan en in Katwijk werd ervaring opgedaan. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Topsportfonds Rotterdam.

Voor meer informatie bekijk de officiële pagina https://www.worldrowingcoastals2022.org


Copyright ©2022
Koninklijke Roei en Zeil Vereeniging 'De Maas'