NK groot: trots overheerst

Geplaatst op 31-05-2022  -  Categorie: Roeien

De junioren jongens domineren op NK
Afgelopen weekend vond op de Willem-Alexander Baan de Northwave Regatta plaats, tevens het NK groot voor junioren. NK groot betekent dat de ‘grote’ boten bij winst het rood-wit-blauwe lintje omgehangen krijgen. Het gaat hier om de boottypes dubbeltwee, dubbelvier, vierzonder en acht.
De junioren van ‘De Maas’ hebben hier bijzonder goed geacteerd en de prestaties in het dubbeltwee veld waren groots.

NK dubbelvier
Aanvankelijk zou ‘De Maas’ met twee vieren aan de start verschijnen, maar helaas werd dat er door een blessure  slechts één. Thijs Wassing, Juan Poppeliers, Erwin Wiltenburg en Owen Knowles hebben laten zien wat goed roeien is. Met een derde plek, vlak achter WK roeiers, was hun prestatie buitengewoon goed. Een derde plek was het hoogst haalbare en dit maakte de heren dan ook helemaal waar. Een bijzondere prestatie van onze verengingsboot.

NK dubbeltwee
‘De Maas’ had dit weekend zes dubbeltweeën aan de start liggen. Annelot Grizell en Marit Speerstra konden helaas, vanwege blessure, geen finale roeien. Dat konden de heren wel, en hoe…! Thijs Wassing roeide met de jongste Florijn-telg, Beer, naar een tweede plaats in de A-finale. Hoewel de heren tot de 1500meter aan de leiding gingen, moesten ze toch hun meerdere erkennen in de sterke Gunnar van de Hoogen en Auke Kloosterman in de eindsprint. Maar, deze prestatie kan de boeken in. Thijs en Beer (resp 8e en 9e op het NK klein) laten zien dat door goed samen te werken, de mogelijkheden groots kunnen zijn. In hetzelfde veld roeide Juan Poppeliers samen met Sam Yates ook in de A-finale en zij werden daarin zesde. Een prachtige prestatie van de eerstejaars 17/18-roeiers. Maar er was meer: Erwin en Owen lieten zien dat de B-finale niet hun plek was en roeiden ruim naar winst in deze troostfinale. Casper de Gooijer en Florian Groenewegen,  die nauwelijks samen geroeid hebben, werden 9e van Nederland. Dante de Koning en Mark Knowles waren de hekkensluiters, wetende dat de heren jong zijn (Mark 1e jaars 15/16) en veel lol hebben gehad in dit weekend was het ook voor hen een fantastisch weekend. In het jongens 18 dubbeltwee veld deden 24 ploegen mee, alle topjunioren waren aanwezig.

Junioren acht
Heeft ‘De Maas’ ooit wel eens een junioren 8 gehad op het NK? Dit jaar hebben de heren het NK weekend afgesloten in de acht, volledig in het rood-wit. Weliswaar werden ze derde van de drie, maar wat hebben de junioren een fantastisch weekend prachtig afgesloten.

Northwave
Casper de Gooijer is bezig met zijn inhaalslag. Na zich niet te hebben gekwalificeerd voor het NK klein (april) werd er gezocht naar verbetering en een ander ritme. Dat Casper nu de goede weg heeft ingeslagen, moge duidelijk zijn na winst in de skiff op de zaterdag van de Northwave Regatta. Casper maakt een bijzondere ontwikkeling door en het vizier is gericht op de Holland Beker.
Annelot Grizell roeide ook in de skiff. In het M16 veld roeide de jonge Maasroeister haar eerste skiffwedstrijd. Na winst in de mixdubbeltwee (met Thijs Wassing) tijdens de Rottebokaal toonde zij zich op de Northwave geen eendagsvlieg. Annelot werd derde bij de M16 in de skiff. Op de finishlijn was de winnares slechts 1 seconde sneller! Sarah Korving roeide in het M18 veld en werd daar derde in haar heat. Florian en Mark roeiden op zaterdag in het eerstejaars dubbeltwee veld. Zij roeiden helaas in een te sterke heat om A-finale te halen, de andere voorwedstrijd was beduidend langzamer.

2022-nkgroot


Copyright ©2022
Koninklijke Roei en Zeil Vereeniging 'De Maas'