Ledenlijst en Maasvloot On-line

Geplaatst op 02-12-2020  -  Categorie: Algemeen

Zowel Ledenlijst als Maasvloot (voorheen Schepenregister) zijn nu via de website en in de App voor leden beschikbaar. Na inloggen kunt u beide niet alleen bekijken, maar ook correcties aanbrengen en u zichtbaar maken voor andere leden. Het succes van deze nieuwe functies is afhankelijk van ùw actie: met uw hulp zijn Ledenlijst en Maasvloot  actueel en bruikbaar. Mogen we op u rekenen?

Ledenlijst
De Ledenlijst is een opvolger van, en uitbreiding op, het ‘Roeiers- c.q. Smoelenboekje’ dat in het verleden is bijgehouden, en zich met name richtte op de roeiers. Het is in de vergetelheid geraakt, met name vanwege het gebrek aan integratie met de ledenadministratie waardoor het actualiteit miste en zeer bewerkelijk was. De nieuwe Ledenlijst richt zich op alle leden, niet alleen op de roeiers.

Via de menukeuze ‘Mijn gegevens’ op de website (MijnMaas) en de Maas-App kunt u zelf beheren: uw voornaam, contactgegevens, foto en eventuele andere interessante gegevens over uw vaarervaring en -plannen. Óf en welke gegevens hiervan vervolgens zichtbaar zijn voor andere leden kunt u via de menukeuze Ledenlijst » Mijn instellingen zelf bepalen. Voor alle leden staat de zichtbaarheid in beginsel uit. Dus wílt u gevonden worden, dan maakt u zich hier eerst aan andere leden bekend, door minimaal één van de vakjes aan te vinken; dan wordt uw naam zichtbaar. Welke gegevens van u zichtbaar worden, bepaalt u door de betreffende vakjes aan te vinken. Wilt u niet zichtbaar zijn, dan kunt u ook kiezen voor de optie ‘Ik wil niet zichtbaar zijn in de ledenlijst’

Maasvloot
Het schepenregister heeft na jaren van trouwe dienst in de vorm van een papieren versie, ee
sluimerend bestaan geleid als Excel-bestand. Met deze update naar de online Maasvloot wordt het naar de huidige tijd getrokken en gemakkelijk voor alle leden benaderbaar.

Heeft u een schip, dan kunt u deze terugvinden via de menukeuze ‘Maasvloot’, met alle gegevens voor zover bekend. Controleert en corrigeert u s.v.p. de gegevens indien nodig, of voeg een nieuw schip toe.

Groepen
Tenslotte ziet u een nieuwe menukeuze ‘Mijn Groepen’. Hier kunt u selecteren tot welke groepen of ploegen u gerekend wenst te worden. Door in de Ledenlijst te filteren op de betreffende groep of ploeg, kunt u bijvoorbeeld zien wie er in een bepaalde roeiploeg zit of met een schip in Zierikzee ligt. De foto en contactgegevens (mits vrijgegeven) kunt u opzoeken door het vakje met de naam van het lid open te klappen.

U bent aan zet!
Het dringende verzoek:  ga naar de website of App, log in, controleer uw gegevens, plaats een foto en maak u zichtbaar voor de overige Maasleden. Controleer of uw schip correct in de Maasvloot staat en breng zo nodig wijzigingen aan.

Uiteraard zijn wij altijd op zoek naar verbeteringen, die kunt u mailen naar retsambew.[antispam].@de-maas.nl.
Nieuwe vragen en antwoorden worden opgenomen in de lijst met ‘veel gestelde vragen’ zodra ze binnen komen.

Binnenkort kunt u hier een link vinden naar een handleiding.

ledenlijst-maasvloot-screenshots-app


Copyright ©2021
Koninklijke Roei en Zeil Vereeniging 'De Maas'