Kijk het beest in de bek skiffeurs!

Geplaatst op 19-07-2020  -  Categorie: Roeien

Kijk het beest in de bek skiffeurs!! Kom is september weer oefenen met omslaan en in de boot komen

Skiffeurs, beginnend of ervaren, weten dat omslaan een risico is dat bij het skiffen hoort. Bij de roei-instructie voor beginners dit jaar zijn we noodgedwongen begonnen met leren roeien in eenmansboten. Daarbij werd nadrukkelijk gewezen op de grote kans dat men kan omslaan.

Omslaan is misschien niet leuk maar ook geen schande en met mooi weer en warm Rotte-water heeft omslaan zelfs positieve kanten. Toch leeft bij velen de angst voor het omslaan. Angst gevoed door het onbekende: wat moet ik doen als ik met boot en al omga. In plaats van vermijden is het altijd beter “het beest in de bek te kijken” en omslaan en weer in de boot komen te oefenen. Zeker als het koud is, is het advies om zo snel mogelijk weer in de boot te komen en in beweging te blijven. De zomer is ideaal om dit te oefenen.

Eind juni werd door Pieter Wiltenburg en Jacob Koster een demonstratie/oefensessie omslaan in de skiff gehouden. Pieter deed voor hoe je weer in de boot klimt en daarna was het aan eenieder om dit zelf te oefenen. Beginners maar ook voor ervaren roeiers deden op een mooie zonnige zaterdag hun best om zo charmant mogelijk weer in de boot te komen vanuit het lauwe Rotte-water. De bijeenkomst was vermakelijk, gezellig maar vooral zeer nuttig.

Eigenlijk zou iedereen die in een skiff zit jaarlijks moeten oefenen in de boot te komen na omgeslagen te zijn. Juist voor ervaren roeiers geldt dat omslaan misschien al een tijd geleden is. Toch een keer vergeten je hekje goed vast te maken en midden op de Rottemeren in de winter omslaan is gevaarlijk als je niet meer goed weet hoe je snel je boot weer inkomt.

Daarom: wegens succes geprolongeerd, organiseert het duo Wiltenburg/Koster eind september wederom een cursus omslaan. Een unieke kans en eigenlijk een must voor iedere skiffeur om (weer eens) om te slaan en in de boot te klauteren. Zorg dat je die kans niet mist en zorg daarmee voor je eigen veiligheid. Nader bericht over exacte datum en tijd volgt.

2020-skiff-omslaan02 2020-skiff-omslaan03 2020-skiff-omslaan04