Informatie hervatting activiteiten jeugd

Geplaatst op 29-04-2020  -  Categorie: Algemeen

[Klik hier voor de poster]

In vervolg op onze eerdere berichtgeving met betrekking tot de hervatting van een aantal activiteiten voor de jeugd t/m 18 jaar, zijn wij verheugd u te kunnen berichten dat wij vanavond uitsluitsel hebben gekregen van de Gemeente Rotterdam en u naar aanleiding hiervan het volgende kunnen berichten.

Zeilen
Vanaf woensdag 29 april a.s. start een gedeelte van de activiteiten voor de jeugd op de locatie Kralingse Plas. De zeillessen voor kinderen t/m 12 jaar en de lessen in éénmans boten voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar gaan morgen van start. Met de ouders van de kinderen en/of de jeugd die zich hiervoor hebben opgegeven, zal persoonlijk contact worden opgenomen.

Hierbij is het belangrijk alvast te vermelden dat ouders geen toegang hebben tot de locatie. De kinderen worden bij aankomst opgevangen en verder begeleid.

Verder is het van belang het opgestelde protocol strikt te volgen en daarom vragen wij u vriendelijk dit vooraf goed door te lezen om alles zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen.

Daarnaast is het vanaf morgen mogelijk om te zeilen voor de jeugd t/m 18 jaar. Dit is echter alleen mogelijk indien er boten beschikbaar zijn en er voldoende ruimte is om de boot op te tuigen. Wij dienen hier wij uiteraard rekening te houden met strikte regels om alles zo goed en veilig mogelijk te kunnen laten verlopen. Daarom verzoeken wij iedereen die graag wil komen zeilen, vooraf te reserveren via 010-4521858.
Ook de jeugdleden met een eigen boot die op deze locatie ligt, verzoeken wij eerst telefonisch contact op te nemen met ditzelfde telefoonnummer.

Graag verwijzen wij u naar het volgende protocol met betrekking tot het zeilen: https://www.de-maas.nl/documenten/corona_protocol_zeilen.pdf 
 
Roeien
De activiteiten voor de jeugd (13 t/m 18 jaar) zullen op de Rotte locatie (Prinsemolenpad 93) vanaf vrijdag 1 mei a.s. worden hervat met het vrijdagmiddag roeien. Dit is van 16:30 tot 18:00 uur. Er zal onder begeleiding worden geroeid in éénpersoons boten (skiff of C1). Vriendjes en vriendinnetjes die nog geen lid zijn, maar wel interesse hebben, zijn ook van harte welkom om kennis te maken met de roeisport. Om rekening te kunnen houden met de toestroom, is het belangrijk dat iedereen zich van tevoren aanmeldt bij Thomas Notermans via hcaocieor.[antispam].@de-maas.nl

De jeugdwedstrijdselectie t/m 18 jaar is vanaf woensdag 29 april a.s. ook weer welkom op de Willem Alexanderbaan voor de boottrainingen!
Over deze trainingen communiceert Thomas zoals gebruikelijk separaat via de nieuwsbrief wedstrijdroeien.

Voor beide locaties geldt het corona protocol roeien. Dit protocol is via deze link te vinden: https://www.de-maas.nl/documenten/corona_protocol_roeien.pdf 
Het is belangrijk om dit protocol goed door te lezen en dat iedereen zich goed houdt aan de maatregelen!
 
Watersportactiviteiten voor leden boven de 18 jaar
Voor wat betreft de herstart van de activiteiten voor de leden boven de 18 jaar blijven vooralsnog de huidige regels van kracht. Dit betekent dat er momenteel nog geen activiteiten zijn toegestaan. Uiteraard hopen wij net als velen van u dat er binnenkort een verruiming van de maatregelen wordt aangekondigd waardoor het ook voor de overige leden mogelijk is de watersportactiviteiten weer te kunnen beoefenen. Wij blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen en zullen u nader informeren wanneer er nieuws met betrekking hierop te melden is.

Met vriendelijke groet,

Arnoud van der Slot, Voorzitter
Ruud van der Stroom, Ondervoorzitter zeilen
Bas Goedvree, Ondervoorzitter roeien
Charles Vierling, Commissaris Kralingse Plas