Indoortraining 2022-2023

Geplaatst op 08-11-2022  -  Categorie: Roeien

Het is inmiddels een vaste training in het trainingsprogramma van ‘De Maas’: de indoortraining. Vanaf dinsdag 15 november gaan ze weer van start. Onder leiding van Herman Wilton wordt er een uur gewerkt aan een fitter lichaam. In de gymzaal aan de Pergolesilaan (Hillegersberg) er is één trainingsmoment 18.30 uur

 Het zijn juist de oefeningen op het land die zorgen voor een betere techniek in de boot. Zonder een goede core-stabiliteit is het onmogelijk om een boot hard te laten varen. Zonder een goede indoor-/krachttraining is het dan ook lastig om technisch te verbeteren in de boot. Daarnaast fungeert een dergelijke training als blessurepreventie. De kracht van de indoortraining is dat zowel beginners en WK-sporters zichzelf er altijd kunnen verbeteren. Als de tijdsduur van de oefening 60 seconden bedraagt, kan ieder individu variëren in aantal herhalingen of het gewicht (indien de oefening met méér gewicht uitgevoerd wordt dan het lichaamsgewicht). Maar, dit geldt ook bij de krachttraining: wanneer 12 herhalingen worden uitgevoerd bij een oefening, kan er gevarieerd worden in gewicht om zodoende de intensiteit van de training te bepalen. Op deze manieren wordt de training intensiever of kan de training ook juist een hersteltraining zijn met focus op uitvoering.

Geef je op voor de indoortraining!

De trainingen starten op dinsdag 15 november 2022 en duren tot en met dinsdag 28 maart 2023. Op alle dinsdagen vindt deze training plaats, onder leiding van Herman Wilton, in de gymzaal aan de Pergolesilaan te Hillegersberg. 

Geef je op via De Maas app of site. De kosten bedragen EUR 75 per deelnemer.

2022-indoor