Indoortraining 2021-2022

Geplaatst op 22-10-2021  -  Categorie: Algemeen

Het is inmiddels een vaste training in het trainingsprogramma van ‘De Maas’: de indoortraining. Vanaf dinsdag 2 november gaan ze weer van start. Onder leiding van Herman Wilton wordt er een uur gewerkt aan een fitter lichaam. In de gymzaal aan de Pergolesilaan (Hillegersberg) zijn er twee trainingsmomenten: junioren trainen om 17.30 uur en veteranen om 18.45uur.

Het zijn juist de oefeningen op het land die zorgen voor een betere techniek in de boot. Zonder een goede core-stabiliteit is het onmogelijk om een boot hard te laten varen. Zonder een goede indoor-/krachttraining is het dan ook lastig om technisch te verbeteren in de boot. Daarnaast fungeert een dergelijke training als blessurepreventie. De kracht van de indoortraining is dat zowel beginners en WK-sporters zichzelf er altijd kunnen verbeteren. Als de tijdsduur van de oefening 60 seconden bedraagt, kan ieder individu variëren in aantal herhalingen of het gewicht (indien de oefening met méér gewicht uitgevoerd wordt dan het lichaamsgewicht). Maar, dit geldt ook bij de krachttraining: wanneer 12 herhalingen worden uitgevoerd bij een oefening, kan er gevarieerd worden in gewicht om zodoende de intensiteit van de training te bepalen. Op deze manieren wordt de training intensiever of kan de training ook juist een hersteltraining zijn met focus op uitvoering.

Geef je op voor de indoortraining!
De trainingen starten op dinsdag 2 november 2021 en duren tot en met dinsdag 22 februari 2022. Op alle dinsdagen vindt deze training plaats, onder leiding van Herman Wilton, in de gymzaal aan de Pergolesilaan te Hillegersberg. 

Training junioren: 17.30 -18.30uur
Training veteranen: 18.45 - 19.45uur

Er geldt een eigen bijdrage: veteranen betalen € 70,-- en jeugdleden betalen € 35,--. Er zal door het secretariaat geïncasseerd worden. Opgeven kan via de Maas-app of via https://www.de-maas.nl/index.php/nl/kalender 

Nu nog geen Maaslid, maar wel al meedoen met de indoortraining? Mail naar het secretariaat: VZRK.[antispam].@de-maas.nl.

2021-indoor


Copyright ©2021
Koninklijke Roei en Zeil Vereeniging 'De Maas'